دانشنامه بارکُد

بارکُد ( Barcode ) که در فارسی به آن رمز میله، کُد میله ای و یا رمزینه نیز گفته میشود در واقع نوعی نمایش تصویری اطلاعات بر روی سطوح است که اطلاعات آن را میتوان توسط ماشین بازخوانی کرد.
بارکد های اولیه اطلاعات را در قالب عرض و فاصله خطوط موازی چاپ شده ذخیره میکردند و به صورت یک دسته از خطوط موازی نمایش می دادند اما امروزه ممکن است بارکد ها بسته به نوع به اشکال دو بُعدی و یا مخفی در تصاویر ساده نیز ظاهر شوند .
بارکُد ها توسط یک پویشگر نوری یا لیزری که دستگاه اسکنر ( SCANER ) یا همان بارکدخوان نامیده میشود بازخوانی میشوند .
امروزه بارکد ها به صورت گسترده در پیاده سازی سیستم های شناسایی خودکار و سیستم های جمع آوری اطلاعات که دقت و سرعت ورود اطلاعات را بالا میبرند کاربرد دارند .
کُد های بین المللی محصول یا همان ( UPC ) از دیگر کاربرد های بارکُد در شناسایی محصولات می باشند که برای اولین بار در اوائل دهه ۸۰  در فروشگاه های زنجیره ایی آمریکا مورد استفاده قرار گرفتند تا از این طریق زمان مورد نیاز جهت کنترل ورودی و خروجی محصولات فروشگاه کاهش یابد.
امروزه فنآوری بارکُد در راستای سرعت و دقت بخشیدن به انجام فرایند های تولید، انبارگردانی، اموال گردانی، پخش، فروش و ... به عنوان ساده ترین و ارزانترین راهکار توسط بسیاری از مراکز اداری و سازمانی، تولیدی و صنعتی، تجاری و فروشگاهی به کار گرفته می شود و تجهیزات مرتبط با این فنآوری در بخش بارکُدخوان ها و چاپگر های بارکُد با قابلیت و توانمندی بالاتری تولید و عرضه میگردد. همچنین بسیاری از برنامه های نرم افزاری با بهره گیری از فنآوری بارکُد از سوی شرکت های تولید کننده نرم افزار ارائه میگردد.
تولید بارکُد به مفهوم تعریف یک یا چند شاخصه مهم برای یک محصول و یا یک خدمت در قالب کُد های میله ایی فرایند ساده ایی است که توسط نرم افزار های تولید بارکُد به انجام میرسد.
پس از تولید بارکُد از طریق این نرم افزار ها، چاپ بارکُد بر روی سطوح مختلف، کارتن های بسته بندی و یا لیبل ها توسط بارکُد پرینتر ها صورت میگیرد.
نهایتا اطلاعات ذخیره شده در بارکُد های چاپ شده بر روی کارت های شناسایی، لیبل محصولات، کتاب ها، بلیط های هواپیمایی و ... پس از قرائت توسط دستگاه بارکد خوان سیمی و یا بی سیم به برنامه های نرم افزاری کاربردی نصب شده بر روی رایانه های مرکز همچون نرم افزار های فروش، انبار، ردیابی و ... منتقل میگردد تا به عنوان اطلاعات پایه در این برنامه های نرم افزاری پردازش شده و گزارشات لازم از آن دریافت گردد.

   واحد وب

واحد فناوری بارکُد شرکت پارس کد به مدیریت آقای مهندس مرتضی راد از سال های اولیه تاسیس شرکت دایر گردیده و طی فرآیند های تعریف شده در این واحد درخواست های متنوع ارجاع شده مشتریان به شرکت در بخش ارائه خدمات گسترده وب به انجام رسیده است.

در ادامه به منظور شفاف سازی هر چه بیشتر فرآیند ارائه خدمات فناوری وب به مشتریان مراحل انجام پروژه به شرح زیر می باشد.

1.برگزاری جلسات مشاوره و نیازسنجی حسب درخواست مشتری
2.بازدید کارشناس تحلیل سیستم
3.تدوین پروپزال بر مبنای تحلیل صورت گرفته
4.ارائه پروپزال تخصصی متناسب با نیازسنجی و تحلیل صورت گرفته
5.عقد قرارداد
6.اجرای فاز به فاز پروژه ضمن تشکیل تیم های تخصصی شامل طراحی و برنامه نویسی ...

   معرفی پروژه های وب

با توجه به گستردگی خدمات فناوری وب شرکت پارس کد این شرکت با برخورداری از متخصصان زبده خود، حسب نیاز های واحد های سازمانی و اداری، تولیدی و صنعتی، تجاری و فروشگاهی قابلیت طراحی و پیاده سازی انواع سایت های حرفه ای از قبیل ذیل داشته و دارد

  • وبسایتهای شخصی File.mp4
  • وبسایتهای نویسنده ها و ناشرها File.mp4
  • وبسایتهای دایرکتوری File.mp4
  • وبسایتهای ارائه دهنده اطلاعات File.mp4
  • وبسایتهای اشتراک گذاری عکس File.mp4
  • بروشورها و کاتالوگهای آنلاین تجاری File.mp4
  • وبسایتهای شبکه های اجتماعی File.mp4
  • وبسایتهای تجاری File.mp4

معرفی ابزار ها و  سخت افزار های بارکُد

سیستم های شناسایی خودکار IDS مبتنی بر بارکد
شناسایی خودکار، عبارت است از فرایند جمع آوری، پردازش و انتقال اطلاعات به صورت مکانیزه به طوریکه این اطلاعات بتواند تصمیمات از قبل اتخاذ شده مدیریت عالی را در کوتاه ترین زمان ممکن و در غیاب او به اجرا گذارد . اطلاع از فرایند گردش کار ها در خطوط تولید، اطلاع از میزان تولید کارخانه، اطلاع از ذخایر کالا در انبار، اطلاع از میزان ثبت سفارشات کارخانه، اطلاع از حضور و یا عدم حضور کارکنان در خطوط تولید ، اطلاع از میزان دارایی ها یا اموال کارخانه و ... در قالب روش های سنتی و گزارشات کاغذی، مشکلات عدیده ای چون کُندی جمع آوری و پردازش اطلاعات مورد نیاز مدیریت کارخانه و نیز کُندی تصمیم گیری و برنامه ریزی امور کارخانه و نهایتا کُندی پیاده سازی تصمیمات و برنامه ریز های صورت گرفته در قالب روال های تولیدی کارخانه را، برای مدیران به همراه خواهد داشت.

سیستم های شناسایی خودکار از بخش ها یا زیر سیستم های مختلفی تشکیل شده است که هر یک با بهره گیری از فنآوری خاص، مثل فنآوری بارکُد، تگ رادیویی و یا کارت، راهکاری بهینه در اختیار مدیریت کارخانه قرار می دهد . مهمترین این زیر سیستم ها عبارتند از سیستم کنترل تولید مکانیزه که از طریق اختصاص بارکُدی ویژه برای هر یک از مواد، افراد و نیز دستگاه های درگیر در فرایند تولید در کارخانه عمل می کند، سیستم ردیابی محصول مکانیزه که از طریق تعریف بارکُد شناسنامه کالا و الصاق آن بر روی محصول نهایی، عمل می کند، سیستم انبارگردانی مکانیزه که از طریق قرائت بارکُد کالای ذخیره شده در انبار و ارجاع اطلاعات مربوطه به مدیریت، عمل می کند، سیستم اموال گردانی مکانیزه که از طریق قرائت بارکُد اموال و دارایی ها با هدف ردیابی آنها در کوتاه ترین زمان عمل می کند، سیستم پخش مکانیزه که از طریق ثبت سفارش در محل مشتری، صدور فاکتور و ارجاع آن به کارخانه در کوتاه ترین زمان با اختصاص بارکُدی ویژه برای هر مشتری و کالا، عمل می کند، سیستم کنترل تردد مکانیزه که از طریق ثبت و ضبط اطلاعات مرتبط با ورود و خروج پرسنل و یا خودرو از طریق الصاق یک تگ رادیویی بر روی کارت شناسایی ایشان عمل می کند.
همزمان با رشد و توسعه فنآوری ها در بخش نرم افزار های کاربردی و نیز فنآوری های کاربردی شده در بخش اطلاعات از قبیل فنآوری بارکُد، فنآوری کارت، فنآوری تگ های رادیویی و ... راهکار های جدیدی نیز در خصوص مکانیزه نمودن فرایند های گوناگون مراکز تولیدی و صنعتی، با هدف سرعت و دقت بخشیدن به این فرایند ها، در قالب سیستم های شناسایی خودکار ( Identification Systems )، از سوی شرکت های نرم افزاری مختلف ارائه گردیده است . به کار گیری سیستم های شناسایی خودکار مبتتی بر بارکُد، تگ رادیویی یا کارت، موجب افزایش چشمگیر سرعت و دقت انجام فرایند های مرتبط با جمع آوری و پردازش اطلاعات در بخش های مختلف کارخانه گردیده است . همچنین سهولت تصمیم گیری و برنامه ریزی امور کارخانه و نیز سهولت پیاده سازی روال های تولیدی کارخانه از دیگر آثار مثبت به کار گیری سیستم های شناسایی خودکار در مراکز تولیدی و صنعتی می باشد.

در یک سیستم ‌عامل، hosts فایلی است که اسم میزبان‌ ها را به آدرس‌ های IP می‌ نگارد. فایل میزبان یک فایل متنی ساده است.
فایل میزبان یکی از انواع امکانات سیستم ‌ها است که در آدرس دهی گره‌ های شبکه در شبکه‌ های کامپیوتری کمک می‌کند. بخشی که در اسلوب پروتکل اینترنت (IP) سیستم ‌های عامل مشترک است و وظیفه ترجمه اسامی کاربرپسند گره ‌ها (مثل www.host.com) را به آدرس ‌های پروتکلی عددی (مثل xx.xx.xx.xx که هر x یک عدد مبنای ۱۶ به نام نشانی IP است) انجام می‌دهد.